Volle rijst met geroosterde pastinaak, kabeljauw en wilde paddenstoelen

Volle rijst met geroosterde pastinaak, kabeljauw en wilde paddenstoelen
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Pastinaken, in de lengte in dunne plakken gesneden
1
Bloem
1 el
Gemengde wilde paddenstoelen
125 g
Citroensap
1 el
Kabeljauwfi lets met vel
2
Zout, peper
Olijfolie

Voor de rijst

Volle rijst
150 g
Groentebouillon
400 ml
Verse munt, gehakt
1
Verse koriander, gehakt
1 el
Peterselie, gehakt
1 el

Voor de yoghurtsaus

Griekse yoghurt
100 ml
Limoensap
0.5 el
Teentje knoflook, geperst
0.5
Verse dille
0.5 el
Verse munt, gehakt
0.5 el

Volle rijst met geroosterde pastinaak, kabeljauw en wilde paddenstoelen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst gaar in de bouillon en giet af indien nodig. Schep er de kruiden door, besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid met zout en peper. Kook de plakken pastinaak een paar minuten in licht gezouten water en giet ze af. Kruid de bloem met zout en peper. Besprenkel de plakken pastinaak lichtjes met olijfolie en wentel ze

2

Verhit een scheut olijfolie in een andere pan en bak de champignons goudbruin. Blus met het citroensap en kruid met zout en peper. Haal de champignons uit de pan en bak in dezelfde pan de kabeljauw. Kruid ook de vis met zout en peper.

3

Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus en kruid ze met zout en peper. Dien de rij st op met de pastinaak, de champignons, de kabeljauw en de yoghurtsaus.