Wafels van zoete aardappel, guacamole, gerookte zalm en tuinkers


Ingrediënten voor:
VOOR DE WAFELS
Wafels van zoete aardappel, guacamole, gerookte zalm en tuinkers
Bereiding
1
Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof. Leg ze in een propere handdoek en wring uit om het teveel aan vocht kwijt te raken. Meng in een kom de zoete aardappelen, bloem, eieren, Parmezaanse kaas en bakpoeder en kruid af met paprika en peper en zout. Roer tot je een stevig deeg hebt. Verhit het wafelijzer, vet in met olie en doe 2 el deeg per wafel in het ijzer. Laat de wafels 4 tot 5 min goudbruin bakken. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
2
Maak de guacamole. Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en leg het vruchtvlees in een kom. Pers een halve limoen uit boven de avocado (bewaar de andere helft voor de decoratie) en prak met een vork. Snij de rode ui fijn en snij de tomaat in kleine blokjes. Meng deze door de geprakte avocado. Breng op smaak met chilivlokken, peper en zout.
3
Serveer de zoete-aardappelwafeltjes met een flinke lepel guacamole, een plakje gerookte zalm en wat tuinkers.