Warme hummus en olijven

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kikkererwten
266.67 g
Teentjes knoflook
0.67
Komijn
0.33 c.à.c
Tahin
0.33 el
Olijfolie
Zout, peper
Pompoenpitten
0.67 el
Mosterdzaadjes
0.33 el
Bladpeterselie
Zwarte olijven
3.33

Warme hummus en olijven

Bereiding

1

Maak de hummus: laat 800 g kikkererwten uit blik uitlekken. Mix ze met 1 teentje knoflook, 1 tl komijn, 1 el tahin, 20 ml olijfolie, peper en zout tot een gladde mengeling. Kruid met peper en zout.

2

Verhit 2 el olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur en laat 1 teentje knoflook, gepeld en licht geplet, 1 min stoven. Voeg 2 el pompoenpitten, 1 el mosterdzaadjes en 10 zwarte olijven in plakjes toe. Laat nog 1 min stoven. Verwijder de knoflook voorzichtig.

3

Verwarm de hummus in de microgolf of in een steelpannetje op een zacht vuur. Bedruppel de hummus met olie en bestrooi met gesnipperde bladpeterselie.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
220kcal
Vetten
8,9g
Vezels
14g
Zout
0,3g