Waterzooi met kabeljauw

Waterzooi met kabeljauw
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ui, fijn gesnipperd
0.5
Boter
25 g
Stengels groene selder, fijngehakt
1
Wortelen, in blokjes
1.5
Venkelknollen, fijngehakt
1
Bussel radijzen, gespoeld
0.25
Laurierblaadjes
1
Takjes tijm
3
Visfond
225 ml
Witte wijn
100 ml
Water
125 ml
Room
60 ml
Kabeljauwfilets met vel
2
Kleine broccoliroosjes
5
Platte peterselie
Peper, zout

Waterzooi met kabeljauw

Bereiding

1

Fruit de ui in boter tot hij glazig is. Voeg de selder, wortelen, venkel, radijzen, laurier en tijm toe. Overgiet met de visfond, de witte wijn en het water en laat 15 min. sudderen op een matig vuur. Verwijder de radijzen, de tijm en de laurier en mix de soep. Voeg de room toe, kruid met peper en zout en mix nogmaals.

2

Bak ondertussen de kabeljauwfilets 3 tot 5 min. in olijfolie goudbruin aan elke kant. Begin met de velkant. Blancheer de broccoliroosjes in kokend water.

3

Schep de kabeljauwfilets op 4 borden, overgiet met de soep, voeg de gebakken radijzen en de broccoliroosjes toe en bestrooi met peterselie.