Wijtingrolletjes met kappertjesboter en aardappelpuree

Wijtingrolletjes met kappertjesboter en aardappelpuree
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

puree aardappelen Selection
400 g
boontjes
250 g
zeste van citroen
0.5
kappertjes op azijn
2 el
wijtingsfilets
300 g
melk
50 ml
boter
olijfolie
peper
zout

Wijtingrolletjes met kappertjesboter en aardappelpuree

Bereiding

1

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer samen met de warme melk en wat boter. Kruid met peper en zout. Meng en hou warm.

2

Kook de boontjes 10 min. Laat de boontjes schrikken onder koud water en laat uitlekken. Bak ze nog even in 1 el olijfolie op een zacht vuur, samen met de citroenzeste. Kruid met peper en zout.

3

Spoel de kappertjes. Kruid de wijtingfilets met peper en zout. Rol de filets op en hou samen met een tandenstoker. Verhit boter in een pan en bak de wijtingrolletjes 5 min. Haal de vis uit de pan en giet de kappertjes erin. Bak tot de boter schuimt. Serveer de wijtingrolletjes met de boontjes met citroen en de aardappelpuree. Besprenkel met de kappertjesboter.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
70kcal
Vetten
0,6g
Zout
0,22g
Eiwitten
6,6g