Wintercouscous met gegrilde halloumi

Wintercouscous met gegrilde halloumi
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
champignons
120 g
halloumi
1 st
peterselie
6 g
butternutblokjes
200 g
pastinaakblokjes
150 g
spinazie
125 g
groentebouillonblok
0.5 st
couscous
150 g
water
250 ml
olijfolie
peper
zout

Wintercouscous met gegrilde halloumi

Bereiding

1

Snij de champignons in kwartjes. Snij de halloumi in plakken van een halve centimeter dik. Hak de peterselie fijn.

2

Stoof de pompoen, pastinaak en champignons aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Voeg er na 10 min. ook de spinazie aan toe en laat slinken. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op.

3

Roer de couscous onder de groenten en schenk er de bouillon bij. Roer goed en laat de couscous in 5 min. garen. Gril ondertussen de plakken halloumi heel kort in een hete grillpan. Leg de halloumi op de couscousschotel en werk af met de fijngehakte peterselie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
130kj
Vetten
3,4
Zout
0,8
Eiwitten
6,3