Wintersalade met boerenkool, blauwe kaas, geroosterde groenten en pecannoten

Wintersalade met boerenkool, blauwe kaas, geroosterde groenten en pecannoten
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

ciabatta
0.5
verse rozemarijn
5 g
rode ui(en)
1
butternutblokjes
200 g
knolselderblokjes
250 g
pecannoten
40 g
citroen
0.25
teentje knoflook
0.5
boerenkool
100 g
blauwe kaas
125 g
honing
2 el
olijfolie + extra
100 ml
paprikapoeder
0.5 el
mosterd
0.5 el
peper
zout
bakpapier

Wintersalade met boerenkool, blauwe kaas, geroosterde groenten en pecannoten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de ciabatta af. Hak de rozemarijn fijn. Pel en snij de ui in halve maantjes. Leg de ui, de butternut en de knolselder op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met de olie, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de rozemarijn toe en meng goed dooreen. Bak in +/- 20 min. goudbruin.

2

Plet de knoflook tot moes. Maak een vinaigrette van de mosterd, 1/4 van de honing, olie, knoflook en citroensap. Kruid met peper en zout. Giet de vinaigrette over de kool. Meng goed dooreen en laat marineren.

3

Verwarm de rest van de honing in een pan en meng er de noten door. Haal uit de pan en laat even afkoelen. Verbrokkel de kaas. Haal de groenten uit de oven en meng door de kool. Werk af met de kaas en noten en serveer met ciabatta.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
201kcal
Vetten
3,5g
Zout
0,74g
Eiwitten
4,3g