Winterse farfalle met butternut, salie en spek

Winterse farfalle met butternut, salie en spek
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

farfalle
250 g
butternutblokjes
200 g
verse salie
0.5 c.à.c
gerookt spek
150 g
teentje(s) knoflook
1
ui
0.5
Parmezaanse kaas
50 g
olijfolie
peper
zout

Winterse farfalle met butternut, salie en spek

Bereiding

1

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.

2

Pel en snipper de ui, plet de knoflook tot moes en hak de salie grof. Verwarm wat olie in een pan op middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de butternutblokjes en salie toe en roerbak 2 min. verder. Draai het vuur iets hoger en voeg het spek toe. Roerbak in 5 min. knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet het water van de pasta af en meng er de groenten en spek doorheen. Werk af met Parmezaanse kaas.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
233kcal
Vetten
2,8g
Zout
0,99g
Eiwitten
11g