Winterse salade met Caesar dressing

Winterse salade met Caesar dressing
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

butternutblokjes
100 g
kippenvleugel
500 g
gele paprika('s)
1
geraspte rode biet
90 g
winterpostelein
40 g
conferencepeer
1
croutons
30 g
Parmezaanse kaas
50 g
teentje knoflook
0.5
sap van citroen
0.5
mosterd
1 el
mayonaise
1 el
olijfolie
peper
zout

Winterse salade met Caesar dressing

Bereiding

1

Halveer de peer en snij in fijne schijfjes. Snij de paprika in reepjes. Kruid de vleugeltjes met peper en zout. Bak ze op een laag vuur in olijfolie gaar aan beide kanten.

2

Bak ondertussen de pompoenblokjes in enkele minuten beetgaar in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Maak de caesardressing: pers de knoflook fijn en meng onder het sap van de citroen met de mosterd en mayonaise. Kruid met peper en zout en meng er de Parmezaanse kaas onder.

3

Meng de rode biet, peer, pompoenblokjes, paprika, postelein en een scheutje olijfolie. Voeg er de croutons aan toe. Meng er wat van de caesardressing onder en geef de rest er zo bij. Serveer met de gebakken kippenvleugeltjes.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
170kcal
Vetten
3,2g
Zout
0,51g
Eiwitten
10g