Carrefour
Witloof 800 g
Carrefour
3,49 €
Per stuk
4,36 €/kg

Meer details

Carrefour zocht voor u de beste pijltjes witloof uit en verpakt ze in deze handige zak.
Rauw, in een salade, gestoofd of gegratineerd of in een heerlijke witloofsoep - dit witloof staat altijd garant garant voor een geslaagd gerecht!

Land van herkomst

België

Voedingswaardetabel

Per 100 g Rauw
Energie 65 kJ
Energie2 16 kcal
Vetten 0.0 g
waarvan verzadigde 0.0 g
Koolhydraten 2.2 g
waarvan suikers 2.0 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 1.7 g
Zout 0.01 g
*DVR: Dagelijkse Voedingsrichtlijn
De waarden zijn uitgedrukt in verhouding tot de referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/ 2000 kcal) -
De voedingsbehoeften kunnen variëren volgens leeftijd, geslacht, lichaamsbeweging en andere factoren -
Per 100 g Gekookt
Energie 53 kJ
Energie2 13 kcal
Vetten 0.0 g
waarvan verzadigde 0.0 g
Koolhydraten 1.9 g
waarvan suikers 1.7 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 1.3 g
Zout 0.00 g
*DVR: Dagelijkse Voedingsrichtlijn
De waarden zijn uitgedrukt in verhouding tot de referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/ 2000 kcal) -
De voedingsbehoeften kunnen variëren volgens leeftijd, geslacht, lichaamsbeweging en andere factoren -
2000 kcal % DVR*
Energie 1%
Energie2 -
Vetten 0%
waarvan verzadigde 0%
Koolhydraten 1%
waarvan suikers 2%
Vezels -
Eiwitten 3%
Zout 0%
*DVR: Dagelijkse Voedingsrichtlijn
De waarden zijn uitgedrukt in verhouding tot de referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/ 2000 kcal) -
De voedingsbehoeften kunnen variëren volgens leeftijd, geslacht, lichaamsbeweging en andere factoren -

Per 100 g Rauw Per 100 g Gekookt 2000 kcal % DVR*
Energie 65 kJ 53 kJ 1%
Energie2 16 kcal 13 kcal -
Vetten 0.0 g 0.0 g 0%
waarvan verzadigde 0.0 g 0.0 g 0%
Koolhydraten 2.2 g 1.9 g 1%
waarvan suikers 2.0 g 1.7 g 2%
Vezels 2.2 g 1.2 g -
Eiwitten 1.7 g 1.3 g 3%
Zout 0.01 g 0.00 g 0%
*DVR: Dagelijkse Voedingsrichtlijn
De waarden zijn uitgedrukt in verhouding tot de referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/ 2000 kcal) - - -
De voedingsbehoeften kunnen variëren volgens leeftijd, geslacht, lichaamsbeweging en andere factoren - - -

Bereiding en gebruik

Bereiding en kooktijd: Rauw: Snij het witloof in reepjes van 1 cm. Naar keuze vinaigrette of mayonaise toevoegen. Gestoofd: Haal aan de voet het bittere deel uit met de punt van een mes en maak een insnijding in kruisvorm. In een kookpot boter laten smelten. Leg er de witloofkroppen in. Kruiden met peper en zout. Voeg er een weinig water bij en laat op een zacht vuurtje gaar stoven. Een klontje suiker bij de bereiding maakt de smaak minder bitter. Suggestie warm: Gegratineerd witloof met ham en kaassaus: Laat het witloof gaat koken. Zeer goed laten uitlekken. Maak een kaassaus. Wikkel iedere witloofkrop in een snede ham en schik in een vuurvaste schotel. Overgiet met de kaassaus en strooi geraspte kaas erover. Laat gratineren in een oven (220°) tot een bruine korst verkregen wordt. Suggestie koud: Witloofsalade: Ingrediënten voor 2 personen: 250 gr veldsla, 2 tot 3 stronken witloof gesnipperd, 1 pot gepelde rivierkreeftenstaarten, 1 limoen geperst, 1 mespuntje curry, 1 eetlepel mayonaise, 3 eetlepels slagroom, peper, zout. Bereiding saus: Meng mayonaise, room, limoensap, curry, peper en zout. Doe de veldsla, het witloof en de rivierkreeftenstaarten in een kom. Overgiet met de saus, meng en dien op met stokbrood. Dranken: Een Muscadet sur Lie.

Houdbaarheid

Voor een langere houdbaarheid, bewaar je witloof best in de koelkast.

Bewaring

Gekoeld

Verpakking

Zak

Leveranciersadres

Carrefour Belgium n.v. Olympiadenlaan 20 1140 Evere