Witloof met ham en bloemkoolsaus

Witloof met ham en bloemkoolsaus
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bloemkool, in roosjes
0.5
Stronkjes witloof
2
Melk
100 ml
Geraspte kaas voor gratin
60 g
Sneden gekookte ham
2
Nootmuskaat
Zout, peper

Witloof met ham en bloemkoolsaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bloemkoolroosjes gaar in gezouten water en giet ze af. Verwijder het bittere koontje aan de onderkant van het witloof en stoom of kook de stronkjes gaar. Laat ze goed uitlekken.

2

Mix de bloemkool met de melk glad en voeg dan de helft van de geraspte kaas toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Rol elke stronk witloof in een snede ham.

3

Giet een laagje bloemkoolsaus op de bodem van een ovenschaal. Leg de witloof-hamrolletjes erin en dek af met de rest van  de saus. Strooi er de rest van de kaas over en bak 15 à 20 min in de oven, tot de kaas mooi gegratineerd is.