Witloof op Oosterse wijze met tataki van zalm

Witloof op Oosterse wijze met tataki van zalm
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
witloof
3 st
chilipeper
0.5 st
bosuitje
2 st
sesamzaadjes
1 el
sojasaus
1 el
rijstnoedels
125 g
zalm
300 g
limoen
1 el
olijfolie
arachideolie
peper
zout

Witloof op Oosterse wijze met tataki van zalm

Bereiding

1

Halveer de witloofstronkjes. Haal de zaadlijsten uit de chilipeper en snij het pepertje fijn. Snij de bosuitjes in fijne ringetjes. Rooster de sesamzaadjes heel kort in een droge pan.

2

Stoof de chilipeper aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg er het witloof aan toe en stoof de stronkjes gaar. Kruid het witloof met peper en breng verder op smaak met de sojasaus. Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af.

3

Verhit wat arachideolie in een pan op een hoog vuur. Schroei de zalm aan elke zijde dicht. Kruid met peper en zout. Bak de zalm niet langer dan 15 seconden per zijde. Verdeel de noedels over de borden. Snij de zalm in plakjes en leg, samen met de witloofstronkjes, bij de noedels. Strooi er de bosuitjes over. Druppel het limoensap over de noedels en werk af met de sesamzaadjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
198kj
Vetten
1,8
Zout
0,41
Eiwitten
8,8