Witloof-parmentiersoep met shimeji-paddenstoelen

Witloof-parmentiersoep met shimeji-paddenstoelen
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Stronkjes witloof
2
Preiwit
0.5
Ui
0.5
Tak groene selderij
0.5
Aardappel, geschild en in blokjes
0.5
Boter
Kippenbouillon
0.75 l
shimejipaddenstoelen
60 g
Handvol kervel
0.5
Zout, peper

Witloof-parmentiersoep met shimeji-paddenstoelen

Bereiding

1

Snij de onderkant van het witloof weg en snij de rest in stukjes. Snij de groenten grof.

2

Stoof alle groenten (behalve de paddenstoelen) kort in een klontje boter, voeg de aardappelblokjes toe en laat een paar minuten stoven op een zacht vuur. Giet er de bouillon bij, breng aan de kook en laat 30 min sudderen. Mix tot een romige soep en kruid met zout en peper.

3

Bak de paddenstoelen in een braadpan in een beetje boter en zet ze apart. Verdeel de soep over diepe borden, schep er gebakken paddenstoelen bij en werk af met plukjes kervel.