Witloofstoemp met peren en kip

Witloofstoemp met peren en kip
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kropjes witloof
3
Kruimige aardappelen
0.5 kg
Boter
7.5 g
Scheutje melk
0.5
Nootmuskaat
Peren
1
Kipfilethaasjes
250 g
Olijfolie
Peper
Zout

Witloofstoemp met peren en kip

Bereiding

1

Snij het witloof in rondjes. Schil de aardappelen en kook ze samen met het witloof gaar in een grote pan licht gezouten water. Giet ze af en plet ze grof. Voeg de boter en de melk toe en meng. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

2

Snij de peren in schijfjes. Kruid de kip met peper en zout en bak ze goudbruin in olijfolie.

3

Verdeel de witloofstoemp over de borden en schik er schijfjes peer en kipfilethaasjes bij.