Witlooftorentje met champignons

Witlooftorentje met champignons
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Witloof
250 g
Fijne suiker
0.5 c.à.c
Boter
15 g
Champignons
125 g
Eieren
1
Bosje platte peterselie
0.5

Alsook:

Het sap van citroen
0.25
Peper
Zout
Vloeibare room
5 cl.

Voor de peterseliecoulis:

Olijfolie
1 el
Peper
Zout

Witlooftorentje met champignons

Bereiding

1

Haal de blaadjes van de peterselie. Blancheer de blaadjes 3 minuten in kokend gezouten water. Spoel de peterselie onder koud water en mix. Duw de peterseliepuree door de zeef, voeg olijfolie toe aan deze bereiding en klop stevig op. Kruid met peper en zout en bewaar fris.

2

Kies 16 mooie witloofbladeren en bak goudbruin in een braadpan in gesmolten boter, met de suiker en het citroensap. Bekleed 4 bakvormpjes met deze witloofbladeren. Snij de rest van de witloof in fijne julienne. Hak de champignons. Fruit de champignons en de witloofjulienne in een klontje boter. Laat afkoelen en meng daarna de opgeklopte eieren en de room door deze bereiding.  Kruid met peper en zout.

3

Giet dit mengsel in de bakvormpjes en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal uit de vormen en serveer met de peterseliecoulis en eventueel enkele in de boter gebakken champignons.