Witloofvelouté met spekblokjes
Witloofvelouté met spekblokjes
Bereiding
1
Was het witloof en snij het in ringen. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook en de uien. Laat een klontje boter smelten in een kookpan en bak de uien, de aardappelen en het witloof. Voeg na een paar minuten 1 l water, de kruidentuiltjes, de knoflook en de kruidnagels toe.
2
Laat 25 min koken op een matig vuur. Verwijder daarna de kruidentuiltjes en mix de soep. Zeef ze eventueel ook nog door een puntzeef. Bak de spekreepjes in een braadpan zonder vetstof.
3
Giet de room bij de velouté, meng, bestrooi met de spekblokjes en fijngehakte peterselie en serveer.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
93kcal
Vetten
7,6g
Vezels
1,8g
Eiwitten
2,1g