Witte-bonensalade met rode ui en groene pesto

Witte-bonensalade met rode ui en groene pesto
Nutri-Score A
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Dikke sneden brood
1
Teentjes knoflook
1
Rode uien
1
Witte bonen in blik
400 g
Pesto
1.5 el
Basilicumblaadjes
0.5 handvol
Olijfolie
Zout
Peper

Witte-bonensalade met rode ui en groene pesto

Bereiding

1

Snij het brood in blokjes en bak die samen met de geperste knoflook in hete olijfolie goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Pel de uien en snij ze in halve maantjes. Giet de witte bonen af en spoel ze. Laat ze goed uitlekken. Meng ze met de pesto, het basilicum, de rode uien en een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.

3

Verdeel deze salade over de borden en strooi er de knoflookcroutons over.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
123kcal
Vetten
3,3g
Eiwitten
5,8g