Wok van gemarineerd rundvlees met basilicum en noedels

Wok van gemarineerd rundvlees met basilicum en noedels
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

rundvlees
300 g
Thaise wokgroenten
400 g
Thaise basilicum
5 g
teentje(s) knoflook
1
ui
0.5
Chinese woknoedels
125 g
honing
0.5 c.à.c
sojasaus
3 el
rijstazijn
1 el
sesamolie
1 el
gemalen chilipeper
arachideolie
1 el
zout

Wok van gemarineerd rundvlees met basilicum en noedels

Bereiding

1

Snij hetrundvleesin fijne reepjes. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de knoflook met de rijstazijn, de sojasaus, de honing en de chilipeper (volgens eigen smaak). Laat de rundreepjes marineren in deze mengeling.

2

Snij de ui in fijne reepjes. Kook de noedels in gezouten water volgens de aanduidingen op de verpakking. Giet af en hou apart.

3

Giet de arachideolie in een wok en bak de ui. Voeg de wokgroenten toe en roerbak nog 10 min. Haal de groenten uit de wok. Giet de sesamolie in de wok en bak de runderreepjes 2 min. Giet de marinade erbij en roerbak nog 5 min. Voeg de gebakken groenten en de basilicumblaadjes toe. Roerbak nog heel even. Giet de noedels in diepe borden en schik daarop het mengsel van groenten en runderreepjes. Dien op.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
117kcal
Vetten
0,4g
Zout
0,68g
Eiwitten
9,7g