Wok van kalfsvlees met peultjes, soja en zwarte sesamzaadjes
Wok van kalfsvlees met peultjes, soja en zwarte sesamzaadjes
Bereiding
1
Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes.
2
Pel en hak de rode ui. Schil en rasp de gember. Was de peultjes en de sojascheuten. Dompel de peultjes in een grote pan kokend gezouten water. Voeg na 2 minuten de sojascheuten toe en laat nog 1 minuut koken. Giet af in een vergiet.
3
Dompel de peultjes in een grote pan kokend gezouten water. Voeg na 2 minuten de sojascheuten toe en laat nog 1 minuut koken. Giet af in een vergiet.
4
Verhit de olijfolie in een wokpan of grote pan.
5
Schroei de plakjes kalfsvlees 2 tot 3 minuten al roerbakkend op hoog vuur. Leg op een bord.
6
Doe de gesnipperde ui in de wokpan en fruit gedurende 2 minuten op hoog vuur.
7
Voeg de peultjes, sojascheuten en de geraspte gember toe. Roerbak 2 minuten.
8
Doe het kalfsvlees terug in de wok. Overgiet met de sojasaus en kruid met zout en peper. Bestrooi met sesamzaadjes. Roerbak alles 1 tot 2 minuten op zeer hoog vuur en serveer meteen.