Wok van kalfsvlees met peultjes, soja en zwarte sesamzaadjes

Wok van kalfsvlees met peultjes, soja en zwarte sesamzaadjes
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
kalfsoester of schouder
250 g
rode ui
0.5 st
peultjes
150 g
sojascheuten
150 g
zoete sojasaus
4 cl.
verse gember
1 cm
zwarte sesamzaadjes
0.5 el
olijfolie
1 el
peper
zoute

Wok van kalfsvlees met peultjes, soja en zwarte sesamzaadjes

Bereiding

1

Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes.

2

Pel en hak de rode ui. Schil en rasp de gember. Was de peultjes en de sojascheuten. Dompel de peultjes in een grote pan kokend gezouten water. Voeg na 2 minuten de sojascheuten toe en laat nog 1 minuut koken. Giet af in een vergiet.

3

Dompel de peultjes in een grote pan kokend gezouten water. Voeg na 2 minuten de sojascheuten toe en laat nog 1 minuut koken. Giet af in een vergiet.

4

Verhit de olijfolie in een wokpan of grote pan.

5

Schroei de plakjes kalfsvlees 2 tot 3 minuten al roerbakkend op hoog vuur. Leg op een bord.

6

Doe de gesnipperde ui in de wokpan en fruit gedurende 2 minuten op hoog vuur.

7

Voeg de peultjes, sojascheuten en de geraspte gember toe. Roerbak 2 minuten.

8

Doe het kalfsvlees terug in de wok. Overgiet met de sojasaus en kruid met zout en peper. Bestrooi met sesamzaadjes. Roerbak alles 1 tot 2 minuten op zeer hoog vuur en serveer meteen.