Wok van rode kool met appel en balletjes

Wok van rode kool met appel en balletjes
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

gehaktballen
300 g
aardappelpartjes
400 g
rode ui
1
Jonagold appel
1
zakje gesneden verse rode kool
1
platte peterselie
10 g
plantaardige olie
zout
peper
sucre brun
2
vinaigre balsamique
2 el

Wok van rode kool met appel en balletjes

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de gehaktballen goudbruin in een pan met wat olie. Zet de pan met de balletjes in de oven en laat nog 10 min. bakken.

2

Bak aardappelschijfjes bruin in wat olie, kruid met een snuifje zout en hou apart.

3

Snij de rode ui in fijne halfrondjes en de appel in schijfjes. Verwarm 3 el olijfolie in een wok. Voeg de ui toe en laat 30 sec. kleuren. Bestrooi met bruine suiker en laat karamelliseren. Voeg de appelschijfjes, de balsamicoazijn en de rodekoolreepjes toe en laat 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout. Serveer bij de balletjes, bestrooid met gehakte peterselie, en de aardappelen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
106kcal
Vetten
2,2g
Zout
0,3g
Eiwitten
4,2g