Wok van Thaise garnalen, paksoi en noedels

Wok van Thaise garnalen, paksoi en noedels
Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Noedels
Paksoi, grof gesneden
0.5
Arachideolie
Scampi’s, gepeld (maar met staart) en schoongemaakt
150 g
Teentje(s) knoflook, geperst
1
Geraspte gember
0.5 el
Sambal oelek
1 el
Ketjap manis
30 ml
Oestersaus
1 el
Kippenbouillon
30 ml
Gefrituurde sjalot
Rood pepertje, in schijfjes
0.5
Koriander
Zwarte peper

Wok van Thaise garnalen, paksoi en noedels

Bereiding

1

Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Hou warm. Blancheer de paksoi 2 min in gezouten kokend water. Giet af en spoel onder koud water. 

2

Laat de arachideolie op hoog vuur heet worden in een wok. Bak hierin al roerend de scampi’s, look en gember tot ze bijna gaar zijn. Voeg de sambal, ketjap, oestersaus en paksoi toe, meng alles goed door elkaar en overgiet met de bouillon. Laat nog 1 min doorkoken. 

3

Verdeel het wokgerecht over de borden, strooi er de sjalot, schijfjes rode peper en korianderblaadjes over en dien op met de noedels.