Wraps met steak in koffiemarinade en salsa

Wraps met steak in koffiemarinade en salsa
Nutri-Score B
Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 720 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Steaks
2
Wraps
4

Voor de marinade

Gemalen koffie
1 el
Bruine suiker
2.5 el
Paprikapoeder
0.25 el
Knoflookpoeder
0.5 el
Zout
0.5 tl
Gemalen zwarte peper
0.5 tl

Voor de salsa

Limoen
0.5
Tomaten
200 g
Koriander
5 g
Teentje knoflook
0.5
Olijfolie extra vierge
1 el
Peper
Zout

Wraps met steak in koffiemarinade en salsa

Bereiding

1

Meng alle ingrediënten voor de marinade en sprenkel royaal over de steaks. Leg de steaks op een groot bord en laat ze zonder afdekken een nacht marineren in de koelkast.

2

Haal de dag erna de steaks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Maak intussen de salsa. Pers de limoen uit. Hak de tomaten, de koriander en de knoflook fijn en meng met het limoensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

3

Rooster de steaks op de barbecue of in een pan. Laat ze 10 min rusten onder een vel aluminiumfolie en snij ze dan in sneetjes. Verwarm de wraps in een pan zonder vetstof, vul ze met wat sneetjes steak en salsa en serveer.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
174 kcal
Vetten
3,8 g
(waarvan verzadigde vetten)
1,4 g
Koolhydraat
24 g
Suiker
6 g
Vezels
3,9 g
Zout
0,63 g
Eiwitten
9,6 g