Yoghurt met granola van noten en bosvruchten

Yoghurt met granola van noten en bosvruchten
Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zwarte bessen of bosbessen
100 g
Yoghurt
400 ml
Honing
3 el
Bosvruchten (aalbessen, braambessen, frambozen, …)

Voor de granola van noten:

Boter
0.5 el
Gehakte notenmengeling (walnoten, hazelnoten, amandelen,…)
75 g
Rietsuiker
1 el
Kaneel
0.5 c.à.c

Yoghurt met granola van noten en bosvruchten

Bereiding

1

Maak de granola. Smelt de boter op een zacht vuur in een stoofpot met dikke bodem. Voeg de gehakte notenmengeling toe. Bestrooi met de suiker en de kaneel en laat 3 tot 5 min karamelliseren.

2

Was de zwarte bessen of bosbessen zorgvuldig en mix met de yoghurt en de honing tot een gladde massa.

3

Verdeel dit mengsel over 4 grote glazen, voeg de notengranola toe en versier met de bosvruchten.