Zachte wafels met emmentaler en tomatensalsa

Zachte wafels met emmentaler en tomatensalsa
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Pour les gaufres

Boter, op kamertemperatuur
100 g
Zout
0.5 c.à.c
Ei, op kamertemperatuur
1
Melk
4 el
Zelfrijzende bloem, gezeefd
250 g
Verse tijmblaadjes
2 el
Geraspte Emmentaler AOC
100 g

Voor de tomatensalsa:

Kerstomaatjes, in stukken
250 g
Lente-uitjes, in ringen
2
Blaadjes basilicum, gesnipperd
10
Witte wijnazijn
1 el
Zout, peper

Zachte wafels met emmentaler en tomatensalsa

Bereiding

1

Klop in de mengkom van de keukenrobot de boter lichtjes op met het zout. Voeg het ei en de melk toe en meng nog wat verder. Voeg geleidelijk de bloem toe en kneed tot een stevig deeg. Voeg de tijm en de geraspte kaas toe en verdeel het deeg in een aantal kleine balletjes.

2

Verhit het wafelijzer en smeer de vlakken in met boter. Bak wafels van de deegballetjes.

3

Meng de tomatenstukjes met de lente-ui en het basilicum. Breng op smaak met zout, peper en azijn. Dien de wafels op met de tomatensalsa.