Zalm met avocadopesto en tweekleuren-linguine

Zalm met avocadopesto en tweekleuren-linguine
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Linguine
160 g
Handvol pijnboompitten
Zakje courgettespaghetti So Fresh
0.5
Olijfolie
1 el
Zalmfilets met vel
2

Voor de pesto

Avocado
0.5
Spinazie + een beetje extra voor
45 g
Gousse(s) d'ail
1
Teentjes knoflook
0.5 el
Limoensap
0.5
Peper en zout

Zalm met avocadopesto en tweekleuren-linguine

Bereiding

1

Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak intussen de pesto. Schil de avocado, verwijder de steen en doe het vruchtvlees in de kom van de mixer. Voeg de spinazie, de knoflook, het zeezout en het limoensap toe en mix alles fijn.

2

Rooster de pijnboompitten in een braadpan zonder vetstof. Meng de linguine met de pesto en de pijnboompitten. Blancheer de  courgettespaghetti kort, giet af en schep ook door de linguine.

3

Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de zalm aan beide kanten goudbruin (eerst op het vel). Dien meteen op met de linguine, en werk nog af met blaadjes spinazie.