Zalm met groene thee, risotto van quinoa en boschampignons

Zalm met groene thee, risotto van quinoa en boschampignons
Voorbereiding 30 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zalmfilet zonder vel
300 g
Quinoa
130 g
Sjalot, fijngesnipperd
0.5
Teen look
0.5
Takje oregano, de blaadjes eraf geritst
0.5
Boschampignons
200 g
Het sap van 1 citroen
Vloeibare room
150 ml
Boter
10 g
Gevogeltebouillon
250 ml
Visfumet
25 ml
Zakje(s) groene thee
1
Olijfolie
Zout en swarte peper

Zalm met groene thee, risotto van quinoa en boschampignons

Bereiding

1

Fruit de sjalot in de boter. Giet de quinoa erbij en roerbak gedurende 2 min. Giet de gevogeltebouillon er geleidelijk bij tot de quinoa alle vocht heeft opgenomen en is verdubbeld in volume. Hou warm.

2

Verwarm de visfumet in een kookpot en laat de theezakjes erin trekken. Haal de zakjes er terug uit en giet de room erin, breng op smaak met peper en laat wat inkoken. Hou warm.

3

Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de zalmfilets in een met bakpapier beklede ovenschaal. Kruid met peper en zout, besprenkel met een scheut olijfolie en een scheut citroensap en bak 8 tot 10 min in de oven. Wrijf intussen een grote pan in met een doormidden gesneden teentje look. Giet 2 el olijfolie in de pan en bak de champignons kort aan samen met de oregano. Kruid op het einde van de baktijd met peper en zout. Serveer de zalm met de risotto van quinoa, de champignons en de crème van thee.