Zalm met pancetta op een bedje van groene asperges

Zalm met pancetta op een bedje van groene asperges
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Groene asperges, harde onderkant verwijderd
10
Zalmfilets
2
Plakjes pancetta
4
Zure room
40 g
Mayonnaise
1.5 el
Sap van limoen
0.25
Geraspte schil van limoen
0.5
Gehakte munt
1 el
Olijfolie
Peper en zout

Zalm met pancetta op een bedje van groene asperges

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220°c. Kruid de asperges met peper en zout. Druppel er olijfolie over en hussel goed. Schep ze in een ovenschaal en zet 5 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn.

2

Kruid de zalm met peper en zout en rol elke filet in 2 plakjes pancetta. Bestrijk ze met olijfolie. Leg de zalm op de asperges en zet nog eens 10 minuten in de oven.

3

Meng de zure room met de mayonaise, limoensap en –rasp. Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de zalm en asperges. Werk af met de gehakte munt.