Zalmbrochettes op z’n Indisch

Zalmbrochettes op z’n Indisch
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

komkommer
0.5
rode ui
0.5
tomaten
2
munt
7 g
koriander
7 g
sap van limoen
1
rode chilipeper
0.5
gember
1 cm
zalmfilets
2
naanbroodjes
2
gemalen komijn
0.5 el
olijfolie
water
peper
zout

Zalmbrochettes op z’n Indisch

Bereiding

1

Hak de munt fijn. Schil en ontpit de komkommer en snij in blokjes. Snij ook de ui en tomaat in blokjes. Meng de groenten met de helft van de munt en 2/3de van het limoensap. Kruid met peper en zout. Laat marineren en roer regelmatig om terwijl je het gerecht verder afwerkt.

2

Hak de koriander fijn, snipper de chilipeper, schil en rasp de gember. Mix de rest van de munt, de koriander, de chilipeper, de gember, de komijn, 1/3de van het limoensap, 2 el water en wat zout tot een homogene saus.

3

Snij de zalmhaasjes in blokjes en schuif ze op spiesjes. Verwarm wat olijfolie in een grillpan en bak de brochettes in enkele minuten rondom gaar. Toast het brood. Serveer de zalmbrochettes met het warme brood, de komkommer- en tomatensalade en de korianderchutney.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
90kcal
Vetten
1,8g
Zout
0,21g
Eiwitten
5,7g