Zalmpakketjes met savooikool en kerstomaten

Zalmpakketjes met savooikool en kerstomaten
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

zalmfilets
2
blaadjes van savooikool
4
kerstomaten
250 g
sjalot(ten)
1
dille
7 g
platte peterselie
5 g
krielaardappelen
400 g
olijfolie
peper
zout

Zalmpakketjes met savooikool en kerstomaten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een grote pot water aan de kook met 1 el zout. Kook de koolbladen 2 min. en spoel de bladen savooikool meteen onder koud water. Laat uitlekken. Plaats de krielaardappelen 3 min. in de microgolfoven.

2

Snipper de dille. Snij elke zalmfilet doormidden en breng op smaak met peper, zout en dille. Verpak elk stuk zalm in kool. Leg alle zalmpakketjes naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en leg de kerstomaten erbij. Zet nog 15 min. in de oven. Snij intussen de sjalot in ringen en bak ze goudbruin in een pan met wat olijfolie.

3

Snij de aardappelen in 4 en bak ze goudbruin in de pan met een scheutje olijfolie. Snipper de peterselie en strooi over de aardappelen. Serveer ze met de zalmpakketjes, de kerstomaten en de sjalotringen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
97kcal
Vetten
1,6g
Zout
0,1g
Eiwitten
4,6g