Zeebaars met citroen, lente-uitjes en groene asperges

Zeebaars met citroen, lente-uitjes en groene asperges
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zeebaars
0.5 kg
Citroen (zeste en het sap)
0.5
Droge witte wijn
75 ml
Lente-uitjes, versnipperd
2
Olijfolie
1.5 el
Bussels groene asperges
0.5
Versnipperde platte peterselie
2 el
Zout, peper

Zeebaars met citroen, lente-uitjes en groene asperges

Bereiding

1

Warm de oven voor op 180-200°C. Leg de vis in een ovenvaste schaal en giet er het citroensap over. Voeg de wij n toe, zodat de vis tot de helft bedekt is. Strooi er de lente-ui en de citroenzeste overheen. Overgiet met de olij folie. Kruid met peper en zout en zet 15 min in de oven.

2

Stoof ondertussen de asperges op een middelmatig vuur in een pan met een beetje olij folie. Breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg de asperges bij de vis, strooi er wat peterselie over en dien meteen op, met een heerlijke erwtenpuree met wasabi.