Zeebaars met geroosterde tomaten, courgettefrietjes en friszure aardappel
Zeebaars met geroosterde tomaten, courgettefrietjes en friszure aardappel
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze gaar. Hak de zilveruitjes fijn. Snij de courgette in frietjes. Pers de knoflook uit boven de olijfolie en kruid met de oregano, peper en zout. Halveer de tomaten.
2
Vet een bakplaat lichtjes in met olijfolie en leg er de tomaten op, met de snijkant naar boven. Smeer de snijkant in met de lookolie. Verdeel de courgettefrietjes over een andere bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de bakplaten een kwartiertje in de hete oven.
3
Kruid de vis met peper en zout en bak ze in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Prak de aardappelen grof samen met de zure room en de zilveruitjes. Kruid met peper en zout. Serveer de tomaten, frietjes en puree bij de gebakken vis.