Zeebaars met geroosterde tomaten, courgettefrietjes en friszure aardappel

Zeebaars met geroosterde tomaten, courgettefrietjes en friszure aardappel
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
aardappel
500 g
zilveruitjes
60 g
courgette
0.5 st
teen knoflook
0.5 st
oregano
0.5 el
tomaat
2 st
zeebaarsfilet
300 g
zure room
80 ml
olijfolie voor de lookolie
1.5 el
olijfolie
peper
zout

Zeebaars met geroosterde tomaten, courgettefrietjes en friszure aardappel

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze gaar. Hak de zilveruitjes fijn. Snij de courgette in frietjes. Pers de knoflook uit boven de olijfolie en kruid met de oregano, peper en zout. Halveer de tomaten.

2

Vet een bakplaat lichtjes in met olijfolie en leg er de tomaten op, met de snijkant naar boven. Smeer de snijkant in met de lookolie. Verdeel de courgettefrietjes over een andere bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de bakplaten een kwartiertje in de hete oven.

3

Kruid de vis met peper en zout en bak ze in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Prak de aardappelen grof samen met de zure room en de zilveruitjes. Kruid met peper en zout. Serveer de tomaten, frietjes en puree bij de gebakken vis.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
311kj
Vetten
1,4
Zout
0,1
Eiwitten
4,5