Zeebaars uit de oven met kerstomaten, olijven en amandelen

Zeebaars uit de oven met kerstomaten, olijven en amandelen
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kleine zeebaarzen, schoongemaakt
2
Bladpeterselie
Citroen, in plakjes
0.25
Cocktail trostomaten
100 g
Groene olijven, ontpit en in plakjes
40 g
Gesmolten boter
20 g
Droge witte wijn
35 ml
Amandelschilfers
10 g
Zout, peper

Zeebaars uit de oven met kerstomaten, olijven en amandelen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de vissen met zout en peper. Vul ze op met takjes peterselie en plakjes citroen. Leg ze in een ovenschaal.

2

Leg de tomaatjes en de olijven op de vissen en kruid met zout en peper. Schep de gesmolten boter errond en bak 15 min in de oven.

3

Giet de wijn in de schaal, bestrooi met amandelschilfers en bak nog eens 15 min in de oven. Lekker met puree.