Zelfgemaakte ijsthee met rood fruit

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bevroren rood fruit
250 g
Suiker
125 g
Zakjes infusie met rode vruchtensmaak
3
Handje vers rood fruit
1/2

Zelfgemaakte ijsthee met rood fruit

Bereiding

1

Doe het bevroren rode fruit, de suiker en 1 liter water in een kookpan. Breng op een matig vuur aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 min sudderen. Roer af en toe. Breng intussen 2 liter water aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de theezakjes 15 min trekken.

2

Haal de theezakjes uit het water en knijp ze goed uit. Zeef het mengsel van rode vruchten en suiker door een fijne zeef. Druk lichtjes aan om er zoveel mogelijk sap uit te krijgen en gooi de restanten weg. Giet het rode vruchtensap bij de thee.

3

Meng goed en zet minstens 2 uur in de koelkast. Serveer de ijsthee met ijsblokjes en wat vers rood fruit.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
32 kcal
Vetten
0,1 g
(waarvan verzadigde vetten)
0 g
Koolhydraat
7,6 g
Suiker
7,6 g
Vezels
0,4 g
Zout
0,0025 g
Eiwitten
0,1 g