Zoete risotto met vanille en gegrild fruit

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Vanillestokje
0.5
Arboriorijst
150 g
Amandelmelk
300 ml
Vanillesuiker
2 el
Abrikozen
1
Pruimen
1
Sesamzaadjes
Verse muntblaadjes
Arachideolie

Zoete risotto met vanille en gegrild fruit

Bereiding

1

Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Giet de rijst en de amandelmelk in een kookpan en voeg de suiker en het vanillemerg toe. Breng op een laag vuur en al roerend aan de kook en laat sudderen tot een dikke risotto.

2

Borstel wat olie in een grillpan. Spoel de abrikozen en de pruimen, verwijder de pit en snij de vruchten in stukken. Gril ze een paar minuten per kant in de warme grillpan.

3

Schep de zoete risotto in bowls en garneer met het fruit, de sesamzaadjes en de verse munt.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
152kcal
Vetten
0,4g
Suiker
8,5g
Vezels
1g
Zout
0,08g
Eiwitten
2,5g