Zoetzure kalkoen met broccoli en rijst

Zoetzure kalkoen met broccoli en rijst
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

schaal ananasblokjes
1
teentje(s) knoflook
1
rode ui
0.5
broccoliroosjes
200 g
bamboescheuten
115 g
langkorrelrijst
150 g
kalkoenblokjes
300 g
sojasaus
2 el
ketchup
1 el
witte wijnazijn
2 el
suiker
2 el
maïzena
1 el
water
1 el
arachideolie
peper
zout

Zoetzure kalkoen met broccoli en rijst

Bereiding

1

Plet de knoflook tot moes en snipper de ui. Snij de broccoli in kleinere stukken. Giet het vocht van de bamboe af. Meng het water met de maïzena en roer tot een papje.

2

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

3

Verwarm wat olie in een wok op een hoog vuur. Bak de kalkoen in 3-4 min. goudbruin. Haal het vlees uit de wok en giet opnieuw wat olie in de pan. Stoof de ui 1 min. aan. Voeg de broccoli toe en roerbak 3 min. Voeg de knoflook, ananas en hun sap en bamboe toe en roerbak nog 2 min. verder. Voeg de kalkoen opnieuw toe samen met de sojasaus, ketchup, witte wijnazijn en suiker. Meng goed dooreen en laat 2 min. garen. Voeg nu de maïzena toe en laat nog 3-4 min. pruttelen. Serveer met de rijst.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
134kcal
Vetten
0,8g
Zout
0,56g
Eiwitten
7,6g