Zoetzure speltsalade met gestoofde radijsjes

Zoetzure speltsalade met gestoofde radijsjes
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

mix van rijst, spelt en quinoa
125 g
bussel(s) rode radijs
1
citroentijm
platte peterselie
5 g
schapenkaas
100 g
gele paprika('s)
1
luzernescheuten
15 g
suiker
1 el
witte wijnazijn
25 ml
boter
peper
zout

Zoetzure speltsalade met gestoofde radijsjes

Bereiding

1

Was de radijsjes, haal het loof er af en snij ze in vier. Snij de paprika in blokjes. Hak de peterselie fijn. Kook de rijstmengeling volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Smelt boter op een zacht vuur en stoof er de radijsjes in. Voeg na enkele minuten de blokjes paprika toe. Rits er de blaadjes citroentijm over. Laat alles even stoven en giet er nadien de witte wijnazijn bij. Doe er de suiker bij en roer tot de suiker is opgelost.

3

Meng het geheel met de gekookte rijstmengeling en kruid met peper, zout en de fijngehakte peterselie. Brokkel er de schapenkaas over en werk af met de luzernescheuten.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
125kcal
Vetten
3,7g
Zout
0,38g
Eiwitten
4,7g