Zomergrills (Bio)

Zomergrills (Bio)
Bereiding
1
Kook de aardappelen gedurende 15 minuten in een pot met kokend water. Giet ze daarna af en laat ze afkoelen. Schuif in het onderste derde een houten spies over de hele lengte van de aardappel. Maak regelmatige plakjes van 3 mm tot op de spies. Bestrijk de aardappelen met olijfolie en oregano.
2
Bereid de marinade in een kom met oregano en olijfolie, breng op smaak met zout en peper. Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in stukjes, giet alle groenten en de kerstomaten in de marinade en meng goed. Maak daarna de brochettes klaar door afwisselend een stuk courgette, een kubus aubergine, een stuk paprika en een tomaatje op de spiesen te schuiven.
3
Neem een grillpan of op de barbecue: bak de worsten, de brochettes en de aardappelen gedurende meerdere minuten aan elke kant.