Zomerse, mediterrane pasta met gegrilde groenten

Zomerse, mediterrane pasta met gegrilde groenten
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
rode paprika's
0.5 st
aubergine
0.5 st
gele courgette
0.5 st
kerstomaat
200 g
volkoren fusilli
200 g
groene olijven
50 g
kappertjes
1 el
basilicum
6 g
munt
6 g
parmezaanschilfers
25 g
olijfolie
peper
zout

Zomerse, mediterrane pasta met gegrilde groenten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de paprika in reepjes. Snij de aubergine en courgette in blokjes. Doe de paprika, aubergine, courgette en kerstomaatjes in een bakblik. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Hussel goed door elkaar. Zet het bakblik 20 min. in de hete oven.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.

3

Halveer de olijven en meng ze met de kappertjes onder de pasta. Doe de gegrilde groenten bij de pasta. Scheur de basilicum, snipper de munt en doe de kruiden bij de pasta. Breng het gerecht op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout. Garneer met de parmezaanschilfers.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
528kj
Vetten
1
Zout
0,32
Eiwitten
4,3