Zweedse gehaktballetjes met preistoemp
Zweedse gehaktballetjes met preistoemp
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in 20 min. gaar. Verhit boter in een pan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom rond bruin. Schep ze in een ovenschaal en laat 15 min. verder garen in de oven.
2
Snij de prei in de lengte doormidden en was onder stromend water. Snij in halve ringetjes. Verhit boter in een pan en stoof de prei 10 min. Kruid met peper en zout. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op.
3
Giet het vet uit de pan van de gehaktballetjes en voeg de room, mosterd en bouillon toe. Schraap de bakresten los. Klop de maïzena los in een klein beetje water en meng door de saus. Laat even inkoken en kruid met peper en zout. Werk af met fijngesneden dragon. Stamp de aardappelen met de prei, een klont boter, fijngesneden peterselie, peper, zout en nootmuskaat tot een grove stoemp. Serveer de stoemp met de balletjes en saus.