Zwitserse schijven met prinsessenboontjes en wortelstoemp
Zwitserse schijven met prinsessenboontjes en wortelstoemp
Bereiding
1
Snij de topjes van de prinsessenboontjes. Snipper de ui fijn. Hak de peterselie fijn. Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Breng de aardappelen aan de kook en voeg er na 10 min. ook de wortelen aan toe.
2
Blancheer intussen de boontjes in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Stoof de ui aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje en voeg er de boontjes aan toe. Kruid met peper en zout.
3
Bak ondertussen de Zwitserse schijven aan beide kanten in wat boter op een zacht vuurtje. Giet de aardappelen en wortelen af zodra de aardappelen gaar zijn. Prak ze grof en voeg er boter en een scheutje melk aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de stoemp met de gestoofde boontjes en de Zwitserse schijven. Garneer de wortelstoemp met de peterselie.