Zwitserse schijven met prinsessenboontjes en wortelstoemp

Zwitserse schijven met prinsessenboontjes en wortelstoemp
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
prinsessenboontje
250 g
ui
0.5
peterselie
5 g
aardappel
400 g
wortel
220 g
Zwitserse schijf
2
olijfolie
boter
melk
nootmuskaat
peper
zout

Zwitserse schijven met prinsessenboontjes en wortelstoemp

Bereiding

1

Snij de topjes van de prinsessenboontjes. Snipper de ui fijn. Hak de peterselie fijn. Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Breng de aardappelen aan de kook en voeg er na 10 min. ook de wortelen aan toe.

2

Blancheer intussen de boontjes in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Stoof de ui aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje en voeg er de boontjes aan toe. Kruid met peper en zout.

3

Bak ondertussen de Zwitserse schijven aan beide kanten in wat boter op een zacht vuurtje. Giet de aardappelen en wortelen af zodra de aardappelen gaar zijn. Prak ze grof en voeg er boter en een scheutje melk aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de stoemp met de gestoofde boontjes en de Zwitserse schijven. Garneer de wortelstoemp met de peterselie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
98kcal
Vetten
2,1g
Zout
0,39g
Eiwitten
6,5g