Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aubergine in de lengte doormidden en lepel de helft van het vruchtvlees eruit. Leg de aubergine in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak 15 min. in de hete oven.
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er een klontje boter onder. Kruid met peper en zout.
Hak het overgebleven vruchtvlees fijn. Snipper de sjalot, plet de knoflook tot moes en hak de pistachenoten grof. Verwarm wat olie in een pan en stoof de sjalot en de knoflook 1 min. aan. Voeg het vruchtvlees van de aubergine toe en bak 2 min. verder. Voeg nu het lamsgehakt, het tomatenconcentraat, de pistachenoten en de raz el hanout toe en roerbak in enkele minuten gaar. Haal de aubergine uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Plaats 15 min. in de oven en serveer met de bulgur.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
840 KJ
Energie
201 kcal
Vetten
13 g
Fats acid satured
5.5 g
Koolhydraten
10 g
waarvan suikers
1.9 g
Eiwitten
9.5 g
salt
0.62 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.