Niet toegevoegd

vichyssoise van prei met dragonolie, grijze garnalen en gebakken kabeljauw
Een vichyssoise smaakt heerlijk warm, maar wordt traditioneel koud geserveerd. De klassieke versie is een recept op basis van prei en aardappelen, op smaak gebracht met room en versierd met bieslook.
Prei heeft gigantisch veel gezonde eigenschappen. Hij is vezelrijk, bevat veel vitamine C, kalium en antioxidanten, weinig calorieën én is vochtafdrijvend.
Bij het schillen van schorseneren komt een plakkerige melkwitte vloeistof vrij die soms ook vlekken maakt. Wees dus voorbereid! Wapen je met een schaal water met citroensap plus een halve citroen, en met een dunschiller of mesje. Was de schorseneren, schil ze en boen ze meteen met het snijvlak van de halve citroen. Dompel ze dan in het water om oxidatie te voorkomen.
De wortel is een tweejarige plant die vooral wordt geteeld voor de vlezige wortel met oranje kleur. De wortel is een van de meest gekende en geconsumeerde groenten en is onmisbaar in bepaalde unieke en traditionele gerechten: hutspot, de Franse stoofschotel ‘bœuf-carotte’, blanquette van kalfsvlees met wortel, maar ook stoofpotjes, ragouts, fumets, stoverij, … Heerlijke gerechten om tijdens de winter van te smullen.
Kan allebei, maar kies in elk geval voor kleine bieten. Hoe groter, hoe vezeliger ze zijn.