Too Good To Go, hulpmiddel tegen verspilling | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Too Good To Go, hulpmiddel tegen verspilling

Met Too Good To Go zeg je nee tegen voedselverspilling

 

Too Good To Go is de app waarmee je niet alleen ten strijde trekt tegen voedselverspilling, maar ook lekker eet aan kleine prijsjes. Hoe? Door onverkochte en ongebruikte producten te kopen aan verlaagde prijs, bij meer dan 240 partnerwinkels van Carrefour. Iedereen wint erbij!

Carrefour, pionier in de strijd tegen verspilling

Al meer dan 15 jaar lang schenkt Carrefour haar onverkochte producten aan voedselbanken en liefdadigheidsorganisaties. We zijn de eerste verdeler die dit doen via de Schenkingsbeurs, het platform dat voedselschenkingen beheert en alle verenigingen toegang biedt tot onverkochte producten. Bij Carrefour begint alles met een goed stockbeheer. Daarna volgt de afprijzing van de producten die hun uiterste houdbaarheidsdatum naderen en een geel etiket krijgen. Bij die afprijzing in de winkel komt nu ook het partnerschap met Too Good To Go. 

Too Good To Go, hulpmiddel tegen verspilling

Pascal Léglise, directeur qualité développement durable
Pascal Léglise
Directeur Verantwoordelijkheid Maatschappij en Leefmilieu, Duurzame kwaliteit & ontwikkeling bij Carrefour België

"Bij de eerste kennismaking met Too Good To Go zagen we onmiddellijk een mooie gelegenheid om onverkochte voedselproducten af te prijzen en tegelijk onze sociale rol te behouden van systematisch schenken aan liefdadigheidsorganisaties, zoals de voedselbanken, via de Schenkingsbeurs.” 

Too Good To Go, hoe werkt dat?

Too Good To Go, hulpmiddel tegen verspilling

Elk jaar wordt 1/3 van de wereldwijde voedselproductie weggegooid. De antiverspillings-app Too Good To Go geeft iedereen de kans om die voedselverspilling tegen te gaan. Download de app gratis, betaal daarna € 3,99 voor je bestelling en ontvang een verrassingsmand ter waarde van € 12 tot € 15 in één van de 240 Carrefourwinkels in België, makkelijk te vinden via de geolokalisatie op de app. Zo zet je je in tegen verspilling: je bespaart geld maar maakt ook een mooi ecologisch verantwoord gebaar.

Een maatschappelijk engagement

Voedsel is kostbaar en heeft een waarde waar we allemaal respect voor hebben. Voor Carrefour betekent strijden tegen voedselverspilling tegelijk het leefmilieu en de biodiversiteit beschermen. Het engagement van Carrefour België voor milieu- en ethische uitdagingen werd dit jaar erkend: Carrefour behaalde de award van “CSR Professional of the Year 2018”. Het is op het vlak van deze gemeenschappelijke waarden dat Carrefour en Too Good To Go elkaar hebben gevonden.

Too Good To Go, hulpmiddel tegen verspilling

Al het nieuws van Carrefour