Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Maak de pestoroom. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel de knoflook. Mix hem in de keukenrobot met de pijnboompitten, het basilicum, de peterselie, de Parmezaanse kaas en de olijfolie tot een gladde pesto. Roer er de roomkaas onder.
Spoel en halveer de kerstomaten. Giet de pestoroom in de bokalen. Vul verder met de penne, de rucola, de mozzarella en de kerstomaten. Sluit de bokalen en bewaar ze koel tot gebruik.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
228 kcal
Vetten
17 g
Fats acid satured
4.9 g
koolhydraten
12 g
waarvan suikers
2.3 g
vezels
1.2
Eiwitten
6.8
salt
0.21 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.