Pastasalade in bokalen met pestoroom | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pastasalade in bokalen met pestoroom

Pastasalade in bokalen met pestoroom

Voorbereiding 25 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

  2. Maak de pestoroom. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel de knoflook. Mix hem in de keukenrobot met de pijnboompitten, het basilicum, de peterselie, de Parmezaanse kaas en de olijfolie tot een gladde pesto. Roer er de roomkaas onder.

  3. Spoel en halveer de kerstomaten. Giet de pestoroom in de bokalen. Vul verder met de penne, de rucola, de mozzarella en de kerstomaten. Sluit de bokalen en bewaar ze koel tot gebruik.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 228 kcal
Vetten 17 g
Fats acid satured 4.9 g
koolhydraten 12 g
waarvan suikers 2.3 g
vezels 1.2
Eiwitten 6.8
salt 0.21 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor de pestoroom

  • Pijnboompitten 1 handvol
  • Knoflook 1 st
  • Basilicum 1 bosje
  • Takjes bladpeterselie 6 st
  • Geraspte Parmezaanse kaas 2 el
  • Olijfolie 50 ml
  • Roomkaas (type Philadelphia) 2 el

Voor de salade

  • Penne 80 g
  • Kerstomaten in diverse kleuren 12 st
  • Rucola 1 handvol
  • Bollen mozzarella 10 st
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor de pestoroom

  • Pijnboompitten 1 handvol
  • Knoflook 1 st
  • Basilicum 1 bosje
  • Takjes bladpeterselie 6 st
  • Geraspte Parmezaanse kaas 2 el
  • Olijfolie 50 ml
  • Roomkaas (type Philadelphia) 2 el

Voor de salade

  • Penne 80 g
  • Kerstomaten in diverse kleuren 12 st
  • Rucola 1 handvol
  • Bollen mozzarella 10 st