Eend met portosaus | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Eend met portosaus

Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de eend met peper en zout. Maak met een scherp mes ruitvormige insnijdingen in het vel. Bak de eend in een pan zonder vetstof, eerst op de velkant, tot beide kanten goudbruin kleuren. Schuif de eend daarna 10 min in de oven.

  2. Blus de pan met de porto, giet de wildfond en daarna de room erbij. Laat sudderen. Haal de eend uit de oven en laat even rusten.

  3. Snij de eend in plakjes en serveer de portosaus er apart bij. Combineer met butternutpuree, vijgen en sinaasappelen.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 270 kcal
Vetten 24 g
koolhydraten 2,4 g
waarvan suikers 1,5 g
vezels 0,1 g
Eiwitten 10 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Eendenborstfilets 1
  • Zout, peper

Voor de saus

  • Rode porto 75 ml
  • Wildfond 100 ml
  • Room 125 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Eendenborstfilets 1
  • Zout, peper

Voor de saus

  • Rode porto 75 ml
  • Wildfond 100 ml
  • Room 125 ml