-
Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de ui en de knoflook in een stoofpot met een scheutje olijfolie. Breng het varkenshaasje op smaak met peper en bak het vlees aan alle kanten goudbruin bij de knoflook en de ui. Leg het gebraad in een ovenschaal en bak het vlees 15 min in de oven. Haal het varkenshuisje uit de oven, dek af en laat 10 min rusten.
-
Haal de buitenste bladeren van de sla. Snij de kern doormidden en daarna nog eens in 2 of 3 stukken. Verhit 1 el olijfolie en de boter in een grote pan en fruit er de sjalot in. Voeg de stukken kropsla toe en breng op smaak met peper en zout. Bevochtig met de witte wijn. Voeg de de erwten toe. Zet het deksel op de pan en laat 6 tot 8 min sudderen op een zacht vuur.
-
Werk het varkenshaasje en de kropsla af met de fijngehakte munt en de takjes verse oregano en dien op.
Wist je dit?
De buitenste bladeren van je sla bevatten niet dezelfde vitaminen als de bladeren dicht bij de kern. Donkere bladeren bevatten meer provitamine A. Een goede raad: gebruik al je sla, zowel de buitenste bladeren als diegene dicht bij de kern.
Pimp je sla
Gekookt wordt de sla zacht en zal zijn delicate en verfijnde smaak een extra toets geven aan je gerechten of soepen. Laat je sla en erwten nog 2 tot 3 min extra stomen of 5 min langer bakken in de pan. Een echte delicatesse!