Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bloemkool in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak in 20 min. knapperig. Doe de boerenkool in een mengkom, besprenkel met olijfolie, peper en zout en masseer de olie 1 min. met je handen door de bladeren, zodat alles onder een laagje olie zit. Spreid uit op een bakplaat en schuif tijdens de laatste 5 min. van de bloemkool mee in de oven.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Mix ondertussen de koriander, peterselie, tahin, knoflook, citroensap, peper en zout glad. Voeg in een dunne straal, beetje per beetje, het water toe, tot je een smeuïge dressing-consistentie krijgt.
Maak de couscous met een vork los en meng er een klontje boter, peper en zout doorheen. Voeg vervolgens de rozijnen, bloemkool en boerenkool toe. Brokkel er de feta overheen en serveer met de tahinisaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
820 KJ
Energie
197 kcal
Vetten
11.0
Fats acid satured
3.6
koolhydraten
17.0
waarvan suikers
3.6
Eiwitten
6.3
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.