Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de olie in de kom van de keukenrobot en voeg de suiker, het amandelpoeder, de polenta, het bakpoeder, de eieren en een flink snuifje zout toe. Meng tot een soepel, homogeen deeg. Schil de peer, snij ze in kleine blokjes en schep ze onder het deeg. Vet een ronde springvorm (18 à 20 cm diameter) in met olijfolie. Schep er het deeg in en bak ongeveer 40 min in de oven. Dek halverwege af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet kan verbranden.
Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen. Snij de peer voor de vulling in stukken en verwijder het klokhuis. Laat een klontje boter smelten in een braadpan. Bestrooi de stukken peer met de suiker en laat in de boter karamelliseren. Laat volledig afkoelen.
Meng de roomkaas met de bloemsuiker en de Elixir d’Anvers tot een glad, romig mengsel. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Besmeer de cake met een dun laagje van het roomkaasmengsel, bestrooi met amandelschilfers en schik er de stukken gekaramelliseerde peer op.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
403 kcal
Vetten
27 g
koolhydraten
34 g
waarvan suikers
28 g
vezels
1,8 g
Eiwitten
5,4 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.