Polentataart met gekaramelliseerde peer en glazuur met Elixir d’Anvers | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Polentataart met gekaramelliseerde peer en glazuur met Elixir d’Anvers

Polentataart met gekaramelliseerde peer en glazuur met Elixir d’Anvers

Voorbereiding 35 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 35 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de olie in de kom van de keukenrobot en voeg de suiker, het amandelpoeder, de polenta, het bakpoeder, de eieren en een flink snuifje zout toe. Meng tot een soepel, homogeen deeg. Schil de peer, snij ze in kleine blokjes en schep ze onder het deeg. Vet een ronde springvorm (18 à 20 cm diameter) in met olijfolie. Schep er het deeg in en bak ongeveer 40 min in de oven. Dek halverwege af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet kan verbranden.

  2. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen. Snij de peer voor de vulling in stukken en verwijder het klokhuis. Laat een klontje boter smelten in een braadpan. Bestrooi de stukken peer met de suiker en laat in de boter karamelliseren. Laat volledig afkoelen.

  3. Meng de roomkaas met de bloemsuiker en de Elixir d’Anvers tot een glad, romig mengsel. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Besmeer de cake met een dun laagje van het roomkaasmengsel, bestrooi met amandelschilfers en schik er de stukken gekaramelliseerde peer op.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 403 kcal
Vetten 27 g
koolhydraten 34 g
waarvan suikers 28 g
vezels 1,8 g
Eiwitten 5,4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen

Voor het gebak

  • Milde olijfolie extra vierge 50 ml
  • Suiker 31.25 g
  • Amandelpoeder 50 g
  • Fijne polenta 25 g
  • Bakpoeder 0.38 tl
  • Eieren 0.75
  • Zout
  • Peer Conférence 0.25

Voor de vulling

  • Peer Conférence 0.25
  • Boter
  • Suiker 0.25 el
  • Roomkaas 50 g
  • Bloemsuiker 6.25 g
  • Élixir d’Anvers 5 ml
  • Amandelschilfers
  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen

Voor het gebak

  • Milde olijfolie extra vierge 50 ml
  • Suiker 31.25 g
  • Amandelpoeder 50 g
  • Fijne polenta 25 g
  • Bakpoeder 0.38 tl
  • Eieren 0.75
  • Zout
  • Peer Conférence 0.25

Voor de vulling

  • Peer Conférence 0.25
  • Boter
  • Suiker 0.25 el
  • Roomkaas 50 g
  • Bloemsuiker 6.25 g
  • Élixir d’Anvers 5 ml
  • Amandelschilfers