Chocolade cupcakes met glazuur | Carrefour

Chocolade cupcakes met glazuur

Voorbereiding 30 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten. Klop de eieren op met de suiker. Giet er de gesmolten boter bij en meng. Voeg de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder toe en meng tot een homogeen deeg. Haal de boter voor het glazuur uit de koelkast. 

  2. Bekleed de kuiltjes van een muffinvorm met papieren vormpjes. Verdeel er het deeg over en bak ongeveer 20 min in de oven. Maak intussen het glazuur. Meng de mals geworden boter met de bloemsuiker, het cacaopoeder en de kaas en roer tot een glad glazuur. 

  3. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen. Schep het glazuur in een spuitzak en spuit op de cupcakes. Hak de chocolade fijn en strooi over de cakes. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 431 kcal
Vetten 28 g
koolhydraten 38 g
waarvan suikers 26 g
vezels 1,3 g
Eiwitten 5,4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 12Personen
  • Eieren 0.66666667
  • Suiker 30 g
  • Boter 33.3333333 g
  • Speltbloem 33.3333333 g
  • Bakpoeder 0.16666667 tl
  • Cacaopoeder 0.33333333 el

Voor het chocoladeglazuur

  • Boter 25 g
  • Bloemsuiker 25 g
  • Cacaopoeder 0.33333333 el
  • Verse kaas 25 g
  • Witte chocolade 0.16666667 el
  • Donkere chocolade 0.16666667 el
  • Ingrediënten voor:
  • 12Personen
  • Eieren 0.66666667
  • Suiker 30 g
  • Boter 33.3333333 g
  • Speltbloem 33.3333333 g
  • Bakpoeder 0.16666667 tl
  • Cacaopoeder 0.33333333 el

Voor het chocoladeglazuur

  • Boter 25 g
  • Bloemsuiker 25 g
  • Cacaopoeder 0.33333333 el
  • Verse kaas 25 g
  • Witte chocolade 0.16666667 el
  • Donkere chocolade 0.16666667 el