Ontdek de lokale producenten uit Limburg en hun (h)eerlijke artisanale producten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Lokale Limburgse producenten in de kijker

Carrefour verkiest Belgische partnerschappen voor de eigen merkproducten en werkt met 53 lokale producenten samen in de provincie Limburg, via de korte keten. Ontdek er hier enkele van!

 

Riemst

De Jambrouwerij

Confituur zoals bij oma

Voor de Jambrouwerij is alles begonnen bij de boomgaard van ‘Ome Jean’ uit Sint-Huibrechts-Hern. De Jambrouwerij verwerkt fruit zoals de oma’s dat deden: met vijf koperen ketels op het fornuis en volledig met de hand. Voor winkels als Carrefour ontwikkelden ze speciaal het merk Fruitz. Heerlijke, ambachtelijke confituur met minder suiker en méér fruit. Naast confituur maakt de Jambrouwerij ook nog andere streekproducten en delicatessen, zoals konfijt, chocoladepasta, dressing, advocaat, speculaaskoekenmix, koffielikeur en barbecuesaus. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Carrefour Hypermarkt Hasselt en Kuringen, Carrefour Market Bilzen, Bree, Brustem, Diepenbeek, Lommel, Maaseik en Tongeren.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Beringen

Blueberry Fields

Gezond genieten van Belgisch fruit

Fruitbedrijf Blueberry Fields werd in 1985 opgericht door Inkie, die met haar ouders uit China kwam en de liefde vond in België. Het domein ligt naast het beschermde natuurgebied “De vallei van de Zwarte Beek” en een 12-tal hectaren zijn beplant metblauwbessen of blueberries. Intussen runt dochter Nele Quick het bedrijf. De bessen worden zo verkocht, maar een deel van de oogst wordt met de hand verwerkt totartisanale producten, zoals confi turen, sappen en alcoholische dranken…

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

KUU

Gezonde verfrissing

KUU is ontstaan uit Blueberry Fields, de naam verwijst naar de eerste letter van “Quick”,de familienaam van zaakvoerster Nele. KUU richt zich op het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van nieuwe artisanale producten, waarbij creativiteit en innovatie de rode draad vormen. Zo willen de KUU-special drinks een alternatief zijn voor de gangbare frisdranken. Op de flesjes staat een fonetische tekst in een tekstballon, op z’n Limburgs, in hard zwart op felle kleuren. Cool en lekker verfrissend!

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Hasselt en Kuringen, Carrefour Market Alken, Bilzen, Bocholt, Bree, Brustem, Hamont, Heppen, Heusden, Houthalen, Lummen, Maaseik, Maasmechelen, Sint-Truiden, Tongeren en Zutendaal, Carrefour Express Hasselt Maastrichterstraat en Herk-de-Stad.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Hasselt

Fryns Distillery

Lokaal gestookt in Limburg

Guillaume Fryns start in 1887 de stokerij G. FRYNS in Hasselt. Meer dan 130 jaar later worden de dranken van Fryns nog steeds vakkundig gemaakt door de familie Fryns, met een passie voor kwaliteit, smaak en traditie. In deze stokerij gebeurt alles volgens de oude principes. Alle grondstoffen komen rechtstreeks van de graanvelden en fruitgaarden in de buurt van de stokerij, en de natuurlijke suikers komen uitsluitend van het verse fruit dat inde producten verwerkt zit. Zo staat Fryns voor duurzaamheid, authenticiteit en respect voor het verleden. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Hasselt en Kuringen, Carrefour Market Bilzen, Bree, Heusden en Tongeren.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Bree

De Potter

Ijsmaker sinds 1926

Het verhaal van ijsmaker De Potter in Bree begon bij een pottenbakker, zijn dochter, Italiaanse vrienden en de passie voor ambachtelijk ijs maken. Het was Lieske, de dochter van dorpsslager en pottenbakker Jan Damiaans, die in 1926, samen met een Italiaanse vriend, een recept voor dagvers en ambachtelijk kwaliteitsijs ontwikkelde. Het ijs was een gigantisch succes en resulteerde in het ijssalon ‘De Potter’. Intussen staat Jochen Neyens aan het roer van de zaak, hij opende enkele nieuwe vestigingen en zette het artisanale ijs zo nog meer op de kaart. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Carrefour Market Bree en Bocholt.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Genk

Raoul Bijnens

Verse en lokaal gemaakte kroketten

Het familiebedrijf maakt al 35 jaar verse kroketten en andere artisanale traiteurproducten. De aardappelkroketten worden gemaakt met de beste bintjes en eieren van lokale boeren. De juiste kruiden en een krokant paneerlaagje maken het culinaire plaatje af. Op die ambachtelijke basis maakt het bedrijf heel wat variaties, zoals amandelkroketten (met gebakken amandelschilfers) en spekkroketten (met gerookt spek en gemalen kaas). Een Belgische delicatesse! 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Hasselt en Kuringen, Carrefour Market Bilzen en Bree.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Hasselt

Maes Koffie

Koffie van topkwaliteit

Maes Koffie is een familiebedrijf in Hasselt dat sinds de oprichting in 1958 is uitgegroeid tot de trots van Limburg. Maes Koffie is officieel erkend als streekproduct onder de naam “koffie uit het land van Loon”. De ambachtelijk gebrande arabicakoffie gaat nog volledig door de handen van vader, zoon en kleinzoon, van labo tot en met het persoonlijk en behoedzaam branden van de koffie. Resultaat: een traditioneel streekproduct met delicaat aroma en verfijnde smaak.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Hasselt en Kuringen,Carrefour Market Bree, Brustem, Heusden, Hoeselt en Landen-Attenhoven, Carrefour Express Herk-de-Stad.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Houthalen-Helchteren

Maalderij Vangansewinkel

Boekweitmeel

Maalderij Vangansewinkel, lokaal bekend als ‘De Moller’, is een familiebedrijf dat het licht zag in 1957, toen René Vangansewinkel een oude molen overnam in Helchteren. De zaak is blijven uitbreiden, tot de huidige zaak die zo maar even 700 m² beslaat. In 2011 verwierf Maalderij Vangansewinkel de exclusieve rechten op de verkoop van boekweitmeel in België. Het familiebedrijf verpakt wekelijks boekweitmeel in de iconische ‘blauwe zakjes’. Boekweitmeel bevat geen gluten en wordt o.a. gebruikt om (spek)pannenkoeken van te bakken, een traditie in de Limburgse Kempen. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Hasselt en Kuringen, Carrefour Market Bilzen, Bocholt, Bree, Hechtel, Heusden, Maaseik, Tongeren en Zutendaal.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Sint-Truiden

PIPO Appelsappen

Heerlijk haspengouws fruit

PIPO is de afkorting van Piet Porreye, de man die in 1978 start met het telen van appelen, peren en frambozen en in 2006 samen met zijn vrouw Veerle het PIPO-appelsap ontwikkelt.Dat succes wordt enkele jaren later aangevuld met een eigen productie van suikerarme confituren en siropen. Het familiebedrijf, de twee zonen Dries en Brecht zijn er intussen ookbijgekomen, produceert alles onder eigen dak. Het nieuwste product in hun assortiment is de bloemenhoning van de eigen bijenkorven, een onmisbare schakel in de milieuvriendelijkefruitteelt. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Hasselt en Kuringen, Carrefour Market Bilzen, Bree, Brustem, Genk, Heusden, Lummen, Riemst, Tongeren en Tongeren Luikersteenweg, Carrefour Express Hasselt Sint-Truidersteenweg, Hasselt Maastrichterstraat, Hasselt Havermarkt en Herk-de-Stad.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Herk-de-Stad

Pannenkoeken Peter

Puur natuur pannenkoeken

Pannenkoeken Peter startte onder de vleugels van Peter Marting, en werd in 2016 overgenomen door Bart en Mieke. Zij maken ook nu nog de pannenkoeken volgens hetoriginele recept van Peter, met de hand en volgens dezelfde artisanale productiemethode. De originele verpakkingen werden behouden, en de 1 kg-verpakking kreeg een klein broertje van 500 g. Pannenkoeken Peter staat voor lekkere pannenkoeken die met liefde en vakmanschap worden bereid met verse ingrediënten, zonder bewaarmiddelen en met veel minder suikers en vetten! 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Hasselt en Kuringen, Carrefour Market Brustem en Tongeren.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Fietsen maar!

TWEE FIETSROUTES GOLVEN DOOR LIMBURG

Limburg staat bekend om zijn gemoedelijkheid, glooiende landschappen en heerlijke streekproducten die zowel aan de fruitbomen, boven en onder de grond groeien. Ontdek deze prachtige provincie langs onze twee fietsroutes, die je door Haspengouw en de Mergelstreek voeren.